Деветима нови положиха депутатска клетва

DenNews.bg
09.11.2011
размер на текста:

Снимка: БГНЕС

Деветима нови депутати, които влизат на местата на избраните за кметове и общински съветници досегашни народни представители, положиха клетва днес.
Осем от тях са от квотата на управляващата партия ГЕРБ, а един от ДПС.
От ГЕРБ новите депутати са: Веселин Давидов и Йордан Андонов от листите на партията в Благоевград, Катя Чалъкова от Хасково, Диана Йорданова от Бургас, Пламен Русев от Стара Загора, Недялко Славов от Смолян, Петко Петков от Пазарджик и Катя Колева от Габрово.
Като депутат от ДПС се закле и Хамид Хамид на мястото на Георги Колев, избран за общински съветник и отскоро председател на Общинския съвет в Шумен, информира БГНЕС.
Новото попълнение на ГЕРБ от Благоевградско Веселин Давидов вече получи прозвището "новия Плевнелиев".
Той е на 33 години, занимава се със строителство, завършил е висшето си образование в Германия, където е и работил.
Давидов е категоричен, че ще му трябват само мигове, за да транспонира добрите германски практики в родното законодателство, пише news.bg.
Покрай поздравленията към новите си колеги депутатите отказаха да обсъдят проблемите в БДЖ и готвените съкращения на хора и линии.
От "Атака" поискаха изслушване на министъра на транспорта Ивайло Московски за проблемите в железниците, но народните представители гласуваха против.
Иван Костов призова народните представители да не продължават да подценяват темата и да я превръщат в медийно шоу.
Не може да не се потърси съгласие в най-представителния орган на държавата, затова посочвам като порочно, че управляващите не искат да дискутират този въпрос, посочи Костов.
По негово искане депутатите прегласуваха предложението, но то отново не бе прието, информира и vesti.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети