Катастрофални са резултатите от изборите за СДС в Дупница, признаха си сините

Гласовете на избирателите бяха купени от феномена „платен застъпник”, обяви областният и общински лидер Пламен Данаилов

Даниела Методиева
08.11.2011
размер на текста:

За нас резултатите от изборите са откровено катастрофални. Кандидатът ни за кмет получи 1-64 гласа, а листата за общински съветници събра едва 574 от гласовете на дупничани. Това призна на пресконференция днес областният и общински лидер на СДС Пламен Данаилов, който бе кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници от коалиция Съюз на десните сили. На пресконференцията днес Данаилов представи и двамата нови членове на СДС в Дупница- студентът по социология в ЮЗУ Николай Балтов, и Славка Монова. Двамата работили активно в кампанията, а след приключването й били приети в редиците на СДС.
Данаилов представи и декларация от сините, която е определена като честен и откровен анализ на резултатите.
„Изборите бяха купени, феноменът „платен застъпник” позволи да бъдат разпръснати стотици застъпници по секциите в общината и това доведе до купуването на гласове от партиите с пари. Факт е, че листата за общински съветници от ОДС на Вергил Кацов в секция № 1 в бившия Механотехникум имаше повече гласове от ГЕРБ и БСП, събрани заедно, коментира Пламен Данаилов. На въпрос дали е обмислял да подава оставка след тези катастрофални резултати, Данаилов обясни, че още вечерта след първия тур е споменал нещо подобно, но хората от неговото обкръжение са го помолили да не го прави това.
През пролетта следващата година ще има отчетно-изборна конференция, на която членовете на СДС ще изразят своята воля, коментира още Данаилов.
В декларацията, предоставена от СДС на медиите става ясно, че по време на предизборната кампания сините са разчитали само на преки срещи с избирателите. Ето какво гласи тя:
„СДС не разполагаше с никакъв финансов ресурс, не можехме да си позволим медийни участия, интервюта, концерти и т.н. Имахме малко застъпници, и те участваха доброволно. И в национален план, и на местно ниво СДС губи позиции и подкрепата с всеки следващи избори става по-малка. Ние категорично считаме, че изборите в Дупница бяха определено дирижирани и манипулирани, особено в кварталите с преобладаващо ромско население. Ние пък не успяхме да мобилизираме и да приобщим към нашата програма тази част от дупничани, които преди години извоюваха с достойнство името „Синя Дупница”. С болка признаваме, че част от нашите членове и симпатизанти за пореден път припознаха като своя партия друга, различна от СДС- в случая ГЕРБ, която ние считаме, че е много по-малко демократична, основана на култа към личността, страха и натиска.
Въпреки, че загубихме, ние от СДС не отстъпваме своите позиции и заявяваме, че ще продължим да присъстваме в политическото и публичното гражданско пространство.
Пожелаваме успех на новия кмет и общински съвет, но ние ще бъдем коректив на взети решения, ще наблюдаваме работата им и ще коментираме честно и открито всичко, което се случва в община Дупница”, се казва в декларацията на СДС.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети