Джоглев предлага за награда шефа на полицията в Дупница

dennews.bg
07.11.2011
размер на текста:

За добрата работа директорът на ОДМВР – Кюстендил, комисар Г. Джоглев направи предложение началникът на РУП Дупница Борислав Динев да бъде награден с “Почетен знак на МВР – ІІІ степен” от министъра на вътрешните работи, информират от Пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Кюстендил.
Другото предложение е началникът на РУП Кюстендил Росен Райчев и началникът на сектор “Криминална полиция” в управлението Емануил Найденски да бъдат наградени с “Обявяване на благодарност и допълнителен платен отпуск, в размер на 5 работни дни” от министъра. Джоглев предлага началника на сектор “Охранителна полиция” в РУП Кюстендил Любомир Георгиев да бъде награден с “Обявяване на благодарност и допълнителен платен отпуск, в размер на 5 работни дни” от главния секретар на МВР.
Със заповед на директора на ОДМВР са наградени с обявяване на благодарност още 7 служители на дирекция и служителите от група “Оперативен анализ”.
„По случай професионалния празник на българската полиция – 8 ноември, деня на Свети Архангел Михаил, искам да ви благодаря за усилията, за волята и решителността, за приноса на всеки от вас за ограничаване и неутрализиране на криминалните прояви в Кюстендилска област, за добрия резултат. 700 са разкритите престъпления за 10-та месеца на годината, а извършените тежки престъпления са от битов характер.
Благодаря на колегите от районните управления Кюстендил, Дупница, Бобов дол и Рила за екипната работа, довела до успешен резултат.
Осъществените мероприятия в областта за противодействие на престъпността и опазването на селскостопанската реколта бяха изключително успешни, а посегателствата ограничени до минимум», се казва в поздравителен адрес на комисар Джоглев.
«Като изключително професионални оценявам бързите оперативно-издирвателни мероприятия на криминалистите от Кюстендил по разкриването на 3 грабежа на златни накити, както и задържането на рецидивист, обявен за общодържавно издирване поради влязла в сила присъда “лишаване от свобода” – той бе автор и на грабеж на 1700 лв. и мобилен телефон. За всички случаи са образувани досъдебни производства в РУП – Кюстендил.
Благодаря на колегите от РУП Дупница за успешно проведените оперативно-издирвателни мероприятия по установяването и документирането на престъпна дейност на лица, извършители на множество домови кражби на територията, обслужвана от управлението. Като значим успех оценявам и работата по издирените и иззети луксозни автомобили, предмет на посегателство и обявени за издирване както в страната, така и от страни членки на ЕС.
Множество културно-исторически ценности иззеха колеги от ОДМВР – Кюстендил и РУП Бобов дол в началото на годината при мащабна операция, осъществена на територията на 3 областни дирекции.При проведени процесуално следствени действия претърсване и изземване в жилища, обитавани от тримата в бобовдолчани, бяха открити множество археологически обекти - монети, части от антични предмети, накити, керамични съдове, и металотърсач. Срещу тях бе започнато дознание по чл.278, ал. 6 от НК за държане на археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по законовия ред. Колеги, благодаря.
Благодаря на колегите от дирекцията и от РУП Рила, които проявиха висок професионализъм при разкриването на авторите на множество измами и предотвратиха довършване на измами в Кюстендилско.
Трима телефонни измамници от гр. Ветово бяха задържани. Двама от тях бяха въвели в заблуждение възрастна жена от с. Фролош и «удариха» печалба от 8 000 лв., а от възрастна жена от Рила бяха успели да получат 4000 лв. В хода на работата бе предотвратена измама за 2 600 лв., жертвата е спряна минути, преди да предаде парите. След задържането на триото е взета постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” на двама от тях, а на най-младия от групата е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция от 500 лв».
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети