И смъртта не разделя Марко Симончели от високите скорости, кръщават писа на него

DenNews.bg
04.11.2011
размер на текста:

Симончели беше едва на 24 години.

И смъртта няма да раздели загиналия италиански пилот Марко Симончели с високите скорости и мириса на бензин и победа. Представителите на автомобилния и мото спорт в Италия няма да позволят името на обичания пилот да бъде забравено, като взеха решение пистата "Мисано" в Италия, където се провежда състезанието за голямата награда на Сан Марино, да бъде прекръстена на името на Марко.
Симончели загуби живота си след жестока катастрофа на писта "Сепанг" в Малайзия на 23 октомври. Всички от света на спорта изразиха почит към загиналия едва на 24 години пилот, информира БГНЕС.

Жестоката катастрофа в Малайзия, която отне живота на пилота.


"Дължим го на Марко, на неговото семейство, на стотиците хиляди фенове, които се възхищаваха на куража и човечността му", обясни мотивите за решението президентът на писта „Мисано” Лука Колоячово. "Изключително горди и щастливи сме да обявим, че "Мисано" вече ще носи името на Марко Симончели - истински победител в спорта и живота. Той ще продължи да бъде с нас завинаги", допълва Колоячово.
Марко Симончели, пилот на Хонда, почина от раните си, след като претърпя ужасяваща катастрофа в Гран При на Малайзия.
Още във втората обиколка на състезанието на пистата „Сепанг“ предната част на мотора на Симончели се разпадна и пилотът падна. Каращият зад него Колин Едуардс не успя да избегне тялото на италианеца и мина през него.
Валентино Роси също се удари в двамата пилоти, но успя да остане на мотора си.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети