Куче хвана автобуса за дома след 5 г. плен

DenNews.bg
30.11.2011
размер на текста:

Кучетата са способни на чудеса за да докажат верността си. Снимка: corbis

Невероятната история на стафордширски бултериер Ти Боун от Англия може и да не стигне за издигане на негов паметник, но със сигурност е доказателство, че кучетата са най-верните приятели на хората.
След 5 г. в неизвестност, в които Ти Боун най-вероятно е бил използван за участие в кучешки боеве, умникът хванал автобус за родния си дом. Наистина за щастливият край на историята помогнал и шофьорът на автобуса, който завел кучето на ветринар и стопаните му били открити по микрочипа под козината му. Стопаните му обаче е убедено, че той е истинският герой. За тяхна голяма изненада отдавна изгубеният им питомец е намерен в автобус, движещ се от Бирмингам до Солихъл, където семейството живеe.
Стопаните му са благодарни и на факта, че любимецът им получил киста на едната си лапа, като най-вероятно това е накарало похитителите му до го захвърлят, пише в. "Дейли експрес", цитиран от dnes.bg.
Крадците не са полагали грижи за бултериера и сега освен киста 12-годишното куче има проблеми със слуха.
"Операцията на Ти Боун за отстраняване на кистата ще излезе 300 лири, но си струва цената, когато любимецът ни вече си е у дома", казват стопаните му.

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети