Кметската надпревара в село Делян стигна до съдa

Един от кандидатите Красимир Янков завежда дело за обида срещу опонента си Борислав Шопов, набедил го, че е уволнен от община Перник

Даниела Методиева
30.11.2011
размер на текста:

Красимир Янков остава единственият кандидат за кметски наместник, отговарящ на принципа за уседналост. Снимка: dennews.bg

Кметската надпревара в дупнишкото село Делян излезе от нормалното русло, двама от кандидатите пак ще мерят сили, но вече в съда. Един от кандидатите за наместник Красимир Янков завежда дело за обида срещу опонента си, предложен от ГЕРБ Борислав Шопов. А причината е, че Шопов го е набедил, като давал официални изявления, че Янков е уволнен като служител в община Перник.
Пред dennews.bg Янков обясни, че адвокатът му вече изготвя тъжбата, която до дни ще бъде депозирана официално в деловодството на Дупнишкия районен съд. Дали в тъжбата ще се иска само публично извинение, или ще бъде поискано и парично обезщетение, Янков все още не е решил.
Оказва се, че Янков остава единственият кандидат, подал молба за кметски наместник, който отговаря на изискването за уседналост. Това е станало ясно след разглеждането на молбите и на останалите претенденти за кметския стол.
Заради предстоящото назначаване на Борислав Шопов жители на село Делян инициираха подписка, те поискаха сами да си изберат своя управник. Като най-подходящ посочиха Красимир Янков, който от година живее в село Делян, бивш военен офицер е, и е работил в областна и общинска администрация в град Перник, както и в Министерство на отбраната, откъдето вече е пенсионер.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети