Огнян Зарев е новият ОбС-шеф на Бобов дол, ще работи без заплата

Десислава Панайотова-Янкова
03.11.2011
размер на текста:

Грети Алексова предаде печата и договорите по три спечелени проекта на наследника си Кирил Станчев. Снимки: dennews.bg

Доскорошният изпълнителен директор на мини Бобов дол и водач на листата на партия Лидер Огнян Зарев е новият председател на Общински съвет в миньорската община. Той беше утвърден на първата сесия на новоизбрания местен парламент, като кандидатурата му беше единствената предложена и разбира се издигната от най-солидната група в ОбС-тази на партия Лидер.
 

Комисията извади от урната за избор на нов ОбС-шеф 13 бюлетини за Огнян Зарев.

Въпреки че на бюлетините беше изписано само името на Зарев вотът се проведе по правилата, за което беше избрана тричленна комисия с представителите на всички три партии в този мандат ГЕРБ, БСП, и Лидер и определена тъмна стаичка. В края на гласуването, което протече за по-малко от 5 минути от урната бяха извадени 13 валидни бюлетини, колкото са и съветниците в настоящия мандат, всичките с хиксче за Зарев.
Тържествената сесия беше открита от областния управител на Кюстендилско Любомир Анчев и заместникът му Даниела Годинова. След като председателят на Общинската избирателна комисия обяви, че проведените местни избори са минали напълно законно и изчете имената на съветниците и кметове получили доверието на избирателите, всички те се заклеха и положиха подпис под клетвените декларации.

Губернаторът Любомир Анчев и заместникът му Даниела Годинова откриха тържествената сесия.


Първоначално функциите на председател на ОбС пое най-възрастният общински съветник Валери Радлев. Още със заставането си зад трибуната бившият заместник-кмет от мандата „Каленичкова” разчупи деловата атмосфера с шеги, че и най-възрастен от съветниците не е чак толкова възрастен-само на 57 г.
На тържествената сесия днес присъстваше и бившият вече кмет на общината Грети Алексова, както и част от досегашните общински съветници. Седнала на последната редица Алексова първоначално не смяташе да вземе думата, но след това мина отпред, за да пожелае успех на новия екип.
 

Валери Радлев първоначално води сесията, като най-възрастен в настоящия ОбС.

„Всички вие днес подписахте клетвата да служите на интереса на гражданите и аз ще ви посъветвам да я препрочитате всички ден, както правех аз”, каза тя след което получи целувки по бузите от Огнян Зарев и Кирил Станчев.
В първите си думи като председател на ОбС Огнян Зарев обяви, че се отказва от заплатата си в общината и ще работи безвъзмездно.
„Който гледа в миналото не стига далеч в бъдещето. Това е нашето мото и се надявам да стане мото и на настоящия Общински съвет, като загърбим партиите и различията си в името на работата и просперитета на общината. Ние имаме предизборна програма, която ще следваме, но от сега казвам, че ще се съобразим и приемем добрите идеи и от програмите на останалите партии, включително и тези, които нямат представителство в ОбС”, изтъкна новият ОбС-шеф.
Кметът Кирил Станчев подчерта, че вече ще се работи само в името на община Бобов дол и разчита на подкрепата на ОбС. След думите му представителите на БСП Валери Радлев и на ГЕРБ Росица Борисова засвидетелстваха доверие към новото управление, като подчертаха, че ще работят без да се влияят от партийните различия. Което всъщност си пролича и от първите гласувания на местния парламент-всички „за”.

Новият кмет Кирил Станчев (вляво) и новият ОбС-председател Огнян Зарев.


Поздравления към новия екип поднесе и председателят на ПП Лидер в Бобов дол Бойко Васев.
След закриването на тържествената сесия отец Георги Николов отслужи молебен в коридора на общината, а Грети Алексова предаде печата на общината и договорите по три спечелени проекта на наследника си Кирил Станчев.
Както вече писахме, настоящият ОбС в Бобов дол се състои от деветима представители на Лидер и по двама на ГЕРБ и БСП.


 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети