ОбС-Сапарева баня запретва ръкави за новия мандат на 7 декември

Десислава Панайотова-Янкова
29.11.2011
размер на текста:

Общински съвет-Сапарева баня ще проведе първата си работна сесия за новия мандат на 7 декември. Като първи точки в дневния ред са записани избора на новите постоянни комисии към местния парламент и приемане на правилника за работа на ОбС.
Засега сериозни промени в правилника не се предвиждат или поне това стана ясно от лаконичния коментар на председателя на Общински съвет Петър Чучуганов. Наред с чисто работните докладни, които уреждат работата на местния парламент за предстоящите 4 години ще бъдат гласувани и редица решения-какви обаче са те Чучуганов остави без коментар. Стана ясно само, че има докладна за „кандидатстване по една програма”.
Тъй като внесените за сесията докладни не са разглеждани на комисии, тъй като те все още не са утвърдени, те ще бъдат подробно разглеждани на самото заседание.
Наред с това след среща на местната структура на ГЕРБ стана ясно, че съветниците на партията, начело с Калин Гелев ще поискат подробна справка за фирмите сключвали договори с общината и дали има конфликт на интереси при изпълнението на обществените поръчки до момента. Освен това герберите ще поискат и точна справка за задълженията на общината. Базирайки се единствено на неофициална информация в щаба на ГЕРБ има съмнения за сключвани договори с фирми на общински съветници и служители на общината, както и натрупани дългове към изпълнители в рамките на около 2 милиона лева. Тази информация обаче е неофициална и именно затова герберите ще искат подробен отчет за договорите сключвани от общината.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети