Заспал шофьор на румънски микробус удари автобус със сънародници край Кочериново

Мъжът е в тежко състояние, колегата му с леки наранявания, пътниците останаха на студа с часове, за да продължат пътя към родината си

Даниела Методиева
29.11.2011
размер на текста:

Шофьор на румънски микробус заспа зад волана и удари автобус с 46 негови сънародници, пътуващи по редовната линия от Атина за Букурещ. След инцидента, станал на главен път Е-79 близо до гара Кочериново, най-тежко е пострадал шофьора, причинил катастрофата.

 

Той е закаран в благоевградската болница в тежко състояние, със счупен крак и ръка, множество наранявания и кръвоизлизи.

 

По-леко пострадал е и един шофьорите на автобуса Мариян Марин, той е настанен в общинската болница в Дупница с натъртвания, без опасност за живота. Заради удара едното пътно платно в посока Благоевград бе осеяно със стакла и изкъртени ламарини, то бе затворено и полицаи регулираха движението и в двете посоки.

 


Колегата на шофьора на автобуса Виктор Кристе обясни, че видял как идващият насреща микробус изведнъж се отклонил рязко от пътното платно.

 

Колегата му се опитал да смегчи удара, отклонил рязко надясно и се врязал в крайпътните храсти. Веднага след удара пътниците бяха изведени от автобуса, който на практика бе изваден извън строя. Те застанаха на отбивката с огромните куфари, пълни с багаж, за да изчакат да пристигне следващият автобус и да продължат пътя си.

 

С това се бе заел български посредник на гръцката фирма „Лилян”, която обслужва линията Атина Букурещ. На пътниците им се наложи да чакат повече от 5 часа на минусовите температури, насядали по пътните си чанти. Някои от тях успяха да посъберат съчки и да си напалят огън, за да се спасят от студа.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети