12 ансамбли се надиграват на фестивал в Мламолово

Десислава Панайотова-Янкова
25.11.2011
размер на текста:

Снимка: Архив

12 фолклорни ансамбли ще се надиграват и надпяват на фестивала „Разметанишки звуци” в бобовдолското село Мламолово. Програмата стартира утре от 10 часа в голямата зала на читалището в Мламолово, а участниците ще оценява тричленно жури с председател проф. Албена Георгиева от БАН. Освен нея оценки за изпълненията ще вдигат и шефът на катедрата по изкуства в ЮЗУ „Неофит Рилски” Николай Цветков и диригентът и главен художествен ръководител на ансамбъл „Пирин” Петьо Кръстев.
Честа на района на Разметаница ще защитят ансамблите на читалищата в Бобов дол „Миньор” и „Просвета”, читалището на Мало село и ансамалът на домакините от Мламолово. Освен тях на сцената ще се изявят фолклорните групи от село Микрево, община Струмяни; село Калище, Ковачевци; село Владимир и село Извор, община Радомир; село Крайници, община Дупница и групата на читалище „Пейо Яворов” в Дупница.
Финансирането на фестивала се осъществява по проект спечелен от читалището в Мламолово пред Министерство на културата. Отпуснатите 1000 лв. обаче стигат само за организацията, затова и победителите ще бъдат отличени само с дипломи. Всички участници пък ще получат грамоти.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети