Шефът на „Шейново” хвърли оставка след два смъртни случая на родилки

DenNews.bg
24.11.2011
размер на текста:

С оставката си д-р Костов защитава името на болницата. Снимка: 24 часа

Шефът на АГ болница „Шейново” д-р Иван Костов е подал оставка, като най-вероятната причина е нарасналото напрежение след двата смъртни случая с родилки само в рамките на няколко седмици.
Предстои съветът на директорите на болницата да реши кой ще поеме поста му, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова, която съобщи новината за оставката на д-р Костов. Тя определи решението на д-р Костов като "правилно и разумно" и подчерта, че въпреки напрежението болницата трябва да продължи да работи.
По-късно от пресцентъра на Министерския съвет съобщиха, че д-р Иван Костов е депозирал оставката си по настояване на премиера Бойко Борисов. Решението било взето след среща между двамата тази сутрин.
Вчера Фандъкова обеща да поиска оставката на лекаря, ако има
данни за общи нарушения в организацията.
От своя страна д-р Костов обясни, че е взел решението за оствката си, за да защити името на „Шейново”, информира vesti.bg.
В "Шейново" се извършват още проверки, за да се установят причините за смъртта на починалата преди три дни 35-годишна родилка Надежда Узунова.
Тя почина пред кабинет в болницата, докато е чакала да бъде приета. Бебето й, което беше в изключително тежко състояние, също почина вчера.
Вчера здравният министър Стефан Костадинов стщо призна, че жената е била „мотана от лекарите”.
По-рано този месец бе решено "Шейново" и "Пирогов" да бъдат санкционирани за смъртта на 19-годишна родилка. От болница "Шейново" пациентката е била изписана недолекувана, без ясна диагноза, не са били направени всички нужни изследвания, показват заключенията.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети