315 г. затвор за 25-годишен, снимал порно с бебета и деца

DenNews.bg
23.11.2011
размер на текста:

Съд в американския щат Индиана постанови рекордна ефективна присъда от 315 г. затвор по обвинение за заснемане и пласиране на детско порно.
Според министерството на правосъдието подсъдимият 25-годишнен Дейвид Бостич е извършил „ужасяващи сексуални посегателства срещу най-уязвимите в обществото - децата".
Обвинението е категорично в едно. Подсъдимият е заснемал кадри с порнографски сцени с деца, на възраст от два месеца до 4 години, а след това е качвал кадрите в интернет. Там порнографският материал бил на разположение на широка мрежа от сексуални престъпници, информира bTV.
През юни Бостич призна вината си по обвиненията, че е заснел порнографски сцени с пет деца и че е споделял кадрите в мрежата с други хора, известни в други части на света за подобни престъпления. Максималната присъда, която съдът в Южна Индиана можеше да постанови е 1000 г. затвор.
Аферата с Бостич е най-голямата в областта на детската порнография, разкрита от агенти на ФБР.
Той беше арестуван през ноември миналата година и официално обвинен през февруари, но обвиненията бяха засекретени, за да се избегне предупреждаване на други членове на мрежата.
Досега разследването е довело до ареста на 20 участници в мрежата, включително и няколко души в чужбина, уточнява Reuters.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети