Четирима нови министри в Либия, кабинетът в пълен състав

dennews.bg
22.11.2011
размер на текста:

След като бяха назначени четирима нови министри, преходният Национален съвет в Либия утвърди съставa на временното правителство в страната окончателно, информира news.bg, позовавайки се на Ройтерс.
На поста министър на външните работи застава Ибрахим Дабабши, който бе заместник на постоянния посланик на страната в ООН.
Осама ал-Джуали, който води войските в град Зинтан, поема управлението на военното министерство.
С финансите на страната се заема бившият министър на нефта Али Тархуни поема финансовото министерство, а на неговото място застава Хасан Зиглам, висш служител от петролната индустрия.
В новия състав на правителството доминират хора с либерални и светски възгледи, убеждава новото ръководство на страната. Новият кабинет ще управлява до свикването на нови избори.
С формирането на кабинета се занимава 60-годишният специалист по електротехника Абдел Рахим ал-Киб, който на 31 октомври бе избран от НПС за премиер на страната.
След назначаването му ал-Киб прие „пътна карта" според която до месец трябваше да сформира преходно правителство - на 23 октомври новата власт определи окончателното освобождаване на Либия.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети