Кметът на Дупница се среща с жители на Делян заради нежелан управник

Даниела Методиева
22.11.2011
размер на текста:

Градоначалникът на Дупница Методи Чимев се среща днес с жители на село Делян заради нежелания от тях кметски наместник Борислав Шопов, за когото се подготвя заповед за назначаване. Това бе и причината вчера пред кабинета на градоначалника на Дупница в знак на протест да застанат част от жителите на село Делян, депозирали и подписка до Чимев и щаба на ГЕРБ още миналата седмица.

 

В нея 40 от 65-те жители на селото изразяват категоричната си позиция, че не желаят да им бъде налаган за кметски наместник Борислав Шопов и искат да бъде чут и техния глас и те сами да определят кой да им бъде управник. Според тях кандидатурата на Шопов е наложена от депутата от ГЕРБ Емил Гущеров.
След среща в кабинета на кмета Методи Чимев, която бе закрита за журналисти, днес ще бъде проведена втора, в селото. На нея градоначалникът ще се запознае с исканията на жителите на селото. Вчера всички, дошли пред кабинета на кмета бяха категорични, че ако не бъде чут техния глас и бъде назначен Борислав Шопов, ще организират гражданско неподчинение и ще излязат на главен път Е-79, за да блокират движението.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети