Министър си тръгна заради убийствата на площада в Кайро

DenNews.bg
21.11.2011
размер на текста:

Пореден министър напусна египетското правителство в знак на протест срещу убийствата на демонстранти.
Министърът на културата Емад Абу Гхази е предал оставката си на управляващия Върховен съвет на въоръжените сили.
През октомври финансовият министър Хазем ел-Беблави напусна поста си след народните протести. Той също си тръгна заради начина, по който правителството се е отнесло към протеста на християните копти, информира news.bg.
Междувременно стана ясно, че най-малко 33 души са загинали при сблъсъците между полиция и протестиращи през последните три дни. По-рано от здравното министерство съобщиха за 22 жертви.
От полицията поясниха, че стотици са ранените при сблъсъците, които избухнаха в Кайро, Александрия и град Суец. До инцидентите се стигна по време на демонстрации с искане за прекратяване на военното управление в Египет.
Причината за негодуванието на протестиращите е представен документ от „конституционни принципи" до политическите партии. Документът е изготвен от вицепремиера Али ал-Силми. Той предоставя закрила над въоръжените сили от общественото мнение.
9 месеца след падането от власт на президента Хосни Мубарак в Египет продължава да управлява военно правителство, което не се одобрява от повечето граждани на страната. Все още не е ясно, кога военните ще напуснат властта в държавата.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети