Мадам Ба съди Левски за близо половин милион евро

DenNews.bg
21.11.2011
размер на текста:

Гара Дембеле снимка: bnews

Сокена Ба, бивша мениджърка на футболиста Гара Дембеле, завежда дело срещу Левски за 478 876 евро, пише "Труд". Тъмнокожата дама претендира за 20% комисиона от трансфера на нападателя в германския Фрайбург през лятото, съобщиха адвокатите й Стоян Донков и Слави Харалампиев. Делото ще се гле¬да в Софийски градски съд. "Внасяме иска след дълга кореспонденция с Лев¬ски, откъдето отказ¬ват да платят", обясни Донков.
През миналата година мадам Ба движеше нещата на Дембеле при преминеването му от Локомотив (Пд) при "сините". Гарата подписа с Левски за 3 г., а след това бе продаден на Фрайбург за 2,3 млн. евро. В исковата молба мениджърката се позовава на договор между нея и Левски, според който, ако футболистът бъде продаден, то от "Герена" трябва да й заплатят 20% от трансфера. Сумата е 460 000 евро, но се увеличава с 18 876 заради лихвите.
Сокена Ба ще представи по делото договор с Лев¬ски от 9 юни 2010 година, кореспонденция с искане за доброволно плащане, писмо от Фрайбург за при¬добити права на Дембеле и уверение за регистрацията й във френската футболна федерация.
"Ще иска¬ме да бъде повикан като свидетел Дембеле, както счетоводна експертиза на Левски кога точно са получили парите. Делото е за изясняване на отношенията между Левски и мадам Ба, а не за футболиста", обяви адвокат Донков.
След като отиде в Левски, нападателят разтрогна договора си с мадам Ба и нае други агенти. Въпреки това тя твърди, че е била страна по преговорите за продажбата му във Фрайбург.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети