6 са жертвите по пътищата в област Кюстендил от началото на годината

dennews.bg
20.11.2011
размер на текста:

От началото на годината в област Кюстендил са възникнали 72 тежки пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 7 и са ранени 96 граждани. Това сочи статистиката, представена от Обастната дирекция на полицията. Съпоставимо със същия период на миналата година тежките пътнотранспортните инциденти са намалели с 3, с 5 повече са ранените, с 3 по-малко са жертвите. Последната жертва на катастрофа загина вчера следобяд след челен сблъсък между фолксваген и лада при КПП-Дяково. 

В тази връзка, директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил комисар Георги Джоглев направи обръщение. Ето какво гласи то:
„За да бъде сведена до минимум черната статистика обаче е нужна личната ангажираност на всеки отделен гражданин като участник в движението.
Обръщам се към всички участници в движението в Кюстендилска област на този ден да почетем паметта на жертвите, да бъдем съпричастни към страданията на техните семейства.
Вярвам, че в този ден ще се вгледаме в поведението си на пешеходци, водачи, пътници – безопасността на движението е споделена отговорност, голяма част от пътните инциденти са предвидими и могат да бъдат предотвратени.
Уважаеми съграждани от Кюстендилска област, уважаеми гости, нека се обединим всички за повече толерантност на пътя, за да намалим нещастията по пътищата.
В деня на почит нека бъдем съпричастни и към хората, които оказват помощ при пътни инциденти – полицаи, спасители, пожарникари, лекари, медицински сестри.
Нека заедно допринесем нашите пътища да бъдат по-безопасни за всички.”

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети