По поръчка на американците Бойко искал да съсипе Атака

DenNews.bg
18.11.2011
размер на текста:

По поръчка на САЩ, дадена му през 2006 година от американския посланик в България премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент за ликвидиране на политическа партия Атака.
Това обяви от парламентарната трибуна лидерът на националистите Волен Сидеров, като се позова на публикувани от "Уикилийкс" грами на американското посолство.
В същото време Волен Сидеров се оплака, че е блокиран достъпът му до премиера, въпреки многобройните опити за среща, като намекна, че премиерът вече приема други, явно визирайки контактите на Борисов с лидера на РЗС Яне Янев.
По думите на лидера на Атака американското посолството е работило много актуално и точно за унищожаване на партията.
„Кажете откровено дали всички тези действия - въздействията върху депутати от Атака са опит за атака, удар върху партията и казаното ми от Уорлик „Аз ще те унищожа" продължение от същия план ли е?”, попита Волен Сидеров.
Това изявление идва два дни, след като депутатът от Атака Цвета Георгиева напусна парламентарната група, оставяйки я с 15 депутати. Може да се предположи - тъй като Георгиева бе единствена от Атака, която подкрепи бюджета за 2012, че тя ще обяви принадлежност към ГЕРБ, пише news.bg.
„Това, което правите няма да ви донесе дивиденти. Не продължавайте политиката против българския народ. Не продължавайте репресивно да удряте по партии, които не са ви удобни. Това няма да ме пречупи”, категоричен бе Волен Сидеров.
„Чух такива обвинения, че не искам да обидя никой, но Сидеров, вие си вярвате толкова много, придавате си такава важност, искате да излезе, че сте обект на конспирация", заяви в отговора си премиерът Борисов.
“Изобщо не си спомням да съм водил някакъв разговор, с когото и да било. Аз за вас съм получавал само упреци - за вашите непремерени действия”, заяви премиерът и припомни случая с джамията в София.
„Натискът и възмущението в Европа дойде при мене. Аз към вас винаги съм се отнасял с уважение, винаги и в личен план съм ви приемал като приятел”, посочи още премиерът.
„Това, което казахте тук означава, че признавате, че американският посланик лъже”, обяви Сидеров, след като отново му беше дадена думата - вече в рамките на парламентарния контрол - да отправи питането си за шистовия газ.
По този въпрос също прехвърчаха искри, след като Сидеров намекна, че кабинетът е взел рушвет от американската компания „Шеврон".

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети