"Подкрепа" не иска повече приказки, иска главата на Дянков

DenNews.bg
18.11.2011
размер на текста:

Снимка: Bulphoto/dnes.bg

КТ "Подкрепа" напуска тристранния съвет и иска оставката на вицепремиера Симеон Дянков заради намерението му да повиши пенсионната възраст с една година още от 1 януари 2012 г.
„Напускаме социалния диалог на всички нива”, съобщи председателят на Националния стачен комитет Евгени Душков, цитиран от БНР.
КТ „Подкрепа” настоява правителството да уважи споразумението, което предвижда покачването на възрастта да започне едва през 2021 година.
Обръщаме се към премиера г-н Борисов да преосмисли оставането на г-н Дянков в правителството. Преди две години не кой да е друг, а Симеон Дянков каза, че ще се намалят с два пункта пенсионните вноски и щеше да докара много пари по някакъв начин. Видяхме дали ги докара и докъде се стигна с намаляването, коментира Душков.
Той допълни, че миналата година отново е трябвало да се повишават пенсионните вноски. Вместо да се види защо няма пари, най-лесното е да се реже или от доходите, или да се увеличава възраст, изтъкна синдикалистът.
Ръководството на КТ "Подкрепа" е дало мандат на Стачния комитет да организира ефективни протести и срещу новия ред на заплащане в държавната администрация, при който се отменят добавките за прослужено време.
Вчера на пресконфернция от КНСБ също изразиха готовност за стачни действия.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети