Качански и Стамболийски са заместниците на Минков

Десислава Панайотова-Янкова
15.11.2011
размер на текста:

Досегашният председател на ОбС Стоян Банчев ще бъде шеф на администрацията. Снимка: Архив

Ясни са двамата заместници на новоизбрания кмет на Кочериново Иван Минков. Това са досегашният общински съветник от БСП Спиридон Качански и ВиК-служителят Васил Стамболийски. Бившият председател на Общински съвет Стоян Банчев пък ще бъде шеф на администрацията в общината, като точната му длъжност ще стане ясно след изготвянето на новата структура на ОбА. Това пък ще стане в рамките на един месец.
На мястото на Спиридон Качански в Общински съвет ще влезе следващият от листата на БСП-Живко Лапчаки. Той е служител в БДЖ и до момента не е бил част от местното управление.
Заместник-кметовете на Кочериново за момента делят една стая с председателят на ОбС Румен Янакиев, тъй като цялостния ремонт в кметския кабинет не е завършен и Иван Минков все още използва старата си канцелария.
Едновременно с това почти на 100% са ясни имената на новите кметски наместници в общината. Само селата Драгодан и Фролош нямат назначени първенци, но и това ще стане в рамките на седмица.
В село Бараково наместник ще бъде досегашният кмет Жулиета Лазова, като мотива за това е, че в последните мандати тя беше избирана от жителите на селото. Както сме писали тази година Бараково отпадна от изборите за селски кмет по изискванията на новия Изборен кодекс и по-малкия брой жители необходими за организирането на вот.
Село Крумово също запазва досегашния си наместник Илинка Маринова. Нови са имената на кметските наместници на Бураново и Боровец-Благой Граховски и Виолета Райнова.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети