Стачните комитети в БДЖ от Югозапада заседават днес заради съкращенията

Даниела Методиева
14.11.2011
размер на текста:

Стачните комитети на структурите на КНСБ и Подкрепа в системата на БДЖ от Югозападна България днес ще проведат работна среща заради предстоящите съкращения.
Причина за провеждане на заседанието са изпратените в края на миналата седмица от ръководството на БДЖ списъцит с предложените за уволнение служители на компанията в Югозападна България. Сред тях са началник-влакове, кондуктори, машинисти, ръководители на смени, маневрени стрелочници и ревизори.
След приключване на днешната работна среща най-вероятно ще имам яснота за точния брой на съкратени работници и служители в Югозападния район, който обхваща Перник, Дупница, Кюстендил, Благоевград, Петрич и Кулата. Тогава ще бъде обявен и броят на работниците и служителите, прехвърлени в други фирми, както отменените влакове.
Общите Стачни комитети на структурите на КНСБ и КТ „Подкрепа” в системата на БДЖ от Югозападна България вече взеха решение за обявяване на ефективни стачни действия от 24.11.2011 г. /четвъртък/, ежедневно от 8.00 до 16.00 ч.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети