Мъж атакува Народното събрание с димки

dennews.bg
07.10.2011
размер на текста:

Неизвестен мъж „атакува" парламента с димки, докато течеше изказване на червената депутатка Мая Манолова. Димките бяха хвърлени пред централния вход на сградата, съобщава news.bg.
От охраната на Парламента реагираха мигновено, а мобилните връзки в района бяха заглушени. Минути по-късно бе задържан човекът, хвърлил димката. Преди това той се опита да избяга, като носеше със себе си и червено-черен сак. Той е на видима възраст 40 години, облечен е с къси бежови панталони, синя риза.

 


На журналистически въпрос какво иска да каже с този свой акт, мъжът е отговорил само „Изчезвай!”
Мобилните връзки в района бяха заглушени.
40 минути след инцидента на място пристигна екип на СДОТО, който "въоръжен" със специално оборудване, провери съдържанието на сак и го откара с бял бус. По-рано районът около конфискувания сак с димките беше отцепен с полицейска лента. Според журналисти е имало и пластмасово устройство в чантата, според някои това е бомба
По неофициални данни обаче „нападателите" са били трима, но двама са успели да избягат.

Периметърът около чентата е отцепен, но и от разстояние се вижда предмет, наподобяващ взривно устройств, твърдят от news.bg.
Въпреки инцидента, работата на НС продължи нормално, депутати и други служители не са евакуирани. 10 минути след инцидента беше отцепено и движението около сградата. В 12.40 часа по "Цар Освободител" вече се пропускаха превозни средства.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети