Нагостиха Дилма с чушки бюрек, тя прегърна търновци извън протокола

DenNews.bg
06.10.2011
размер на текста:

Държавният глава на Бразилия стъпи в тронната зала на българските царе. Снимка: БГНЕС

С чушки бюрек и кисело мляко със смокини нагосриха бразилския президент с български корен Дилма Русеф във Велико Търново. Очарована от българската топлина Дилма наруши протокола като се смеси с посрещачите си и подобно на покойната Лейди Ди започна да се ръкува с търновци. Над 300 души посрещнаха бразилския президент на площада в старата българска столица, преди тя и колегата й Георги Първанов са се отправят към историческия хълм "Царевец".
Държавният глава на Бразилия стъпи в тронната зала на българските царе, където миналата година бе открита паметна плоча с имената на 21 владетели на Търновското царство, отбелязва Tarnovo.bg.
По информация на frognews преди да се оптрави към Велико Търново Дилма Русеф е посетил тайно Софийските централни гробища и е посетила гроба на кръвния си брат Любен Русев.
Той е от българския брак на баща й Педро, който преди да избяга в Бразилия, се жени за богатата софиянка Евдокия. Сега Любен е положен в гроба на майка си.
Дилма, която е за първи път на посещение в родината на предците си, е оставила венец от 100 бели хризантеми на гроба на Любен. Траурната лентичка била изписана на португалски: "С обич към моя покоен брат".

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети