Шефът на агенция „Пътища” се среща днес със собственици на отчуждени земи заради АМ "Струма"

Даниела Методиева
06.10.2011
размер на текста:

Шефът на ИА "Пътища" ще дойде лично на срещата днес. Снимка: dennews.bg

Среща със собственици на отчуждени имоти в Дупнишко заради строежа на ЛОТ 1 на автомагистрала „Струма” ще се проведе от 13ч. днес в Заседателната зала на местния парламент на партерния етаж в сградата на общината. На срещата ще присъства председателят на Управителния съвет на Изпълнителна агенция Пътища Лазар Лазаров, който обеща това да стане при полагане на първата копка от премиера Бойко Борисов на 1-и октомври на ЛОТ 1 на автомагистралата. Повод за срещата се вече внесените искове от страна на собственици и техните наследници заради нискити цени, които са определени като обезщетение заради отчуждаването на земите. За собственици и наследници на земи от село Дяково например цената на квадратен метър отчужден имот е за смешните от 7 до 15 стотинки. За село Делян например тя е определена да бъде 21 стотинки
С решение от № 686/13.09.2011г. на Министерски съвет бяха отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост за държавна нужда за изграждане на обект ”АМ Струма” Лот 1, която на територията на Община Дупница минава през землищата на селата Делян, Тополница, Дяково и част от Блатино.
Решението бе обнародвано в Държавен вестник бр.72 от 16.09.2011г.
Общо 823 земеделски земи ще бъдат отчуждени заради предстоящото изграждане на Автомагистрала Струма в участъка, обхващаш община Дупница, а общата им площ е 260 дка.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети