Катин пак сам се абонира за клиент на прокуратурата

Кандидат-кметът за четвърти мандат заплашвал с „лоши случки” и иронични обиди главния секретар на община Кочериново, полицията го предава на обвинението до три дни

Десислава Панайотова-Янкова
05.10.2011
размер на текста:

Костадин Катин

Отстраненият от кметския пост в Кочериново с решение на съда, но кандидат за четвърти мандат Костадин Катин отново сам пусна заявка за „абонамент” към прокуратурата. До три дни той ще бъде предаден на държавното обвинение, като в момента срещу него тече полицейско разследване за отправени закани за саморазправа и обиди към главния секретар на общината Десислава Манасиева. Жалбата за арогантното поведение на кандидат-кмета е депозирана в полицейското управление в Рила вчера.
Десислава Манасиева и строителният техник Йоана Андонова станали обект на словестна атака и закани, че ще им се случи нещо лошо преди ден. Катин нападнал Манасиева с обвинение, че той нарочно не бил поканен на консултации за състава на секционните избирателни комисии. Вместо сигнал по процедурата, на който право имат всички партии, той нахлул в кабинета на Манасиева и започнал да я обижда и да й се заканва пред свидетели.
В момента тече полицейско разследване, което трябва да установи фактите и обстоятелствата около случая, а преписката ще бъде изпратена в прокуратурата до три дни. Това уточни за dennews.bg говорителят на ОД на МВР- Кюстендил Катя Табачка.
Междувременно стана ясно, че именно Костадин Катин е подал единствените два сигнала срещу работата на Общинската избирателна комисия в Кочериново до момента.
Първата жалба е била срещу решението на ОИК, според което шестимата представители на Синята коалиция, които по квота влизат в секционните комисии, са били само от ДСБ.
Катин е присъствал на консултациите между парламентарно представените партии и НДСВ, но не е подписал протокола от заседанието.
„Когато няма подпис с особено мнение или изразено становище се гласува предложението на кмета за състава на секционните комисии. Не мога да знам защо Катин не взе становище по време на консултациите, а атакува решението. След като ЦИК ни указа да се съобразим с жалбата ние го направихме. Последва решение за това представителите на Синята коалиция да са по трима от ДСБ и СДС, с по един на ръководна длъжност. Катин обаче атакува и това решение и то без мотиви. Съдът обаче оставя в сила решението ни. Не мисля, че ОИК има вина, тъй като се касае за вътрешнопартийни проблеми в Синята коалиция”, обясни председателят на Общинската избирателна комисия Божидар Йосифов.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети