ГЕРБ-депутатите спасиха МВР от проверка за Катуница

DenNews.bg
05.10.2011
размер на текста:

Депутатите от ГЕРБ отхвърлиха предложението на колегите си от Синята коалиция за създаване на временна комсия, която да извърши проверка на действията на МВР и правителството по време и след трагедията в село Катуница. Освен това комисията трябваше да провери защо жалбите, подадени срещу Кирил Рашков, не са били разглеждани, както и дали е имало политически чадър, възпрепятстващ проверка на доходите му.
Зам.-председателят на ДСБ Веселин Методиев, цитиран от bTV, обясни, че парламентът трябва да застане в центъра на консенсуса между всички институции, за да предотврати по-нататъшното разгаряне на конфликта.
Депутатът от левицата Михаил Миков заяви, че случаят в Катуница не е бил разрешен, защото изпълнителната власт имала желание да го прикрие, както и да прикрие лицето, извършило престъпление, като е било допуснато да излезе извън страната.
Преди това Атака поиска изслушване на вътрешния министър Цветан Цветанов и на премиера Бойко Борисов за убийството на 19-годишния Ангел Петров и последващите събития. Народните представители от мнозинството отхвърлиха и това предложение.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети