Рилски циганин преметна наивен грък с 1300 евро

Десислава Панайотова-Янкова
04.10.2011
размер на текста:

33-годишният ром Васил Димитров от Рила и негов познат от Сандански са арестувани вчера за извършването на измама за 1300 евро. Двамата успели да заблудят гръцки гражданин, че ще му доставят дърва за огрев от Рила планина, а за да бъдат още по-убедителни го разходили из балкана. Така сигурен, че сделката е надеждна жертвата им се прибрала в Гърция и превела 1300 евро на банкова сметка, посочена от Димитров. Той и приятелят му обаче изтеглили парите, поделили си ги и забравили за поетия ангажимент.
След подадена жалба от гръцкия гражданин двамата “търговци” са установени, задържани са с полицейска заповед за 24 часа. Двамата мъже са известни на полицията като извършители на противозаконни деяния. Работата по случая продължава РУП- Рила.
Вчера в РУП – Дупница е заявена кражба на пари, документи и вещи от л.а. “Опел Астра”. Автомобилът е бил паркиран пред дома на собственика в града. Кражбата е извършена чрез счупване на стъкло на автомобила. Образувано е дознание по случая в РУП Дупница, информират от пресцентъра на ОД-Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети