Червеният лидер на Сапарева баня пи за победата на Сашо Иванов

Десислава Панайотова-Янкова
31.10.2011
размер на текста:

Фарфаров (вляво) се присъедини към празненството в щаба на Иванов. Снимка: dennews.bg

Червеният лидер на Сапарева баня Николай Фарфаров вдигна тост за победата на независимия кандидат Сашо Иванов след вчерашната му победа на втори тур. Екипът ни свари Фарфаров, чието желание да бъде кандидат за кмет на БСП се изпари след като местната структура реши да подкрепи кандидатурата на независимия Илчо Дамянов, да пали цигара след цигара в радостната агитка пред офиса на Иванов.
На предложение да му бъде изнесено вино, за да се почерпи на спокойствие с партийните си другари подкрепили Иванов на втори тур, ако се притеснява да бъде видян в празненството, Фарфаров отговори, че не се притеснява и ще остане на веселбата.
Въпреки че повечето редови членове и симпатизанти на БСП в курортната община се обявиха против пореден мандат на Сашо Иванов, изборът му беше подкрепен от партийните водачи и явно от резултатите-те успяха да прелеят гласове към него.
На фона на това, откритата подкрепа от десните партии за кандидата на ГЕРБ Калин Гелев даде видим резултат, защото той успя да навакса над 1000 гласа между първия и втория тур на изборите. И въпреки че според наблюдатели той нямаше кой знае какъв шанс да догони Иванов, това се случи. Крайните резултати сочат между двамата разлика само от 426 гласа. За Сашо Иванов вчера гласуваха 2419 души или 54,83%, а за Гелев 1993 гласоподаватели или 45,17%.
Всъщност Гелев беше подкрепен от хората, които вече искат промяна в управлението на общината, независимо от партийната им принадлежност.
„И защото ние осъзнаваме, че хората в Сапарева баня се събудиха на тези избори ще работим още повече за разкриване на истината какво и как се случва в общината ни. Ние сме моралните победители, защото не сме купили или докарали насила и един глас. Като общински съветници ще искаме прозрачност и откритост, а на всяка сесия ще каним хора от общината. Хора, които реално се интересуват от случващото се, а не са слепи клакьори на този или онзи”, коментира новоизбраният общински съветник Марта Желязкова.


 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети