Победният марш на Лидер катастрофира в Големо село

Десислава Панайотова-Янкова
31.10.2011
размер на текста:

Изборният ден в Бобовдолско беше спокоен, след като още на първи тур избирателите си свършиха работата.

Победният ход на ПП Лидер, с неформален лидер енергийния бос Христо Ковачки-собственик на мините и теца в Бобов дол, с които партията взе още на първи тур кметския стол в общината и село Мламолово катастрофира в урните на Големо село. Жителите на Големо село бяха единствените в общината, които се разходиха във вчерашния ден до урните за да изберат кмет на селото си, наред с вота за президент.

Родители и деца се радваха на слънцето в изборния ден. Снимки: dennews.bg


Досегашният кмет на селото Кирил Пандурски, който беше подкрепен от Лидер получи доверието на 115 гласоподаватели, а опонентът му Васил Васев издигнат от коалицията „Атака-ВМРО-БНД” получи почти двойна подкрепа-207 гласа. В проценти вчерашният вот в Големо село изглежда така: 64,29% за новоизбрания кмет Васев и 35,71% за Пандурски.
Изборният ден в Големо село протече спокойно. И докато по стълбите на кметството желаещите да упражнят правото си на вот се катереха към тъмните стаички на втория етаж, на селския площад майки и деца се радваха на слънчевия ден.
Слаба беше изборната активност в община Бобов дол, където вчера се гласуваше само за президент. Както и в национален мащаб бобовдолци предпочетоха президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев-Маргарита Попова с 55,29% или 1985 гласа пред двойката на БСП Ивайло Калфин-Стефан Данаилов с 44,71% или 1605 гласа.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети