Балотаж ГЕРБ-Сашо Иванов в Сапарева баня днес

DenNews.bg
30.10.2011
размер на текста:

Издигнатият от ГЕРБ кандидат за кмет Калин Гелев и издигнатият от инициативен комитет и подкрепен от няколко партии Сашо Иванов ще спорят днес за кметския пост в община Сапарева баня. преди седмица за Гелев гласа си дадоха 969 души или 22,62%, а за Иванов 1946 или 45,44%.
6938 избиратели в планинската община ще трябва отново да излязат до урните, за да определят бъдещия си градоначалник.
Две от трите села, които избират кметовете си с избори свършиха работата си първи тур и днес само жителите на Овчарци трябва да гласуват за кмет на населеното място. В битката останаха издигнатият от инициативен комитет Красимир Ранов, който на първи тур получи подкрепа от 268 гласоподаватели в селото или 46,77% и издигнатият от ГЕРБ Владимир Раков. На първи тур за него гласуваха 225 души, или 39,27%.
Преди седмица Ресилово си избра за кмет Силвия Гладникова с 465 гласа, или 68,69%. Бюлетината в селото беше сгрешена именно на номера на Гладникова, но това не попречи издигнатата от инициативен комитет дама да получи завидна подкрепа от съселяните си.
В Сапаревео също ще гласуват само за общински кмет и президент, тъй като от раз там изборите с 470 гласа или 59,34% спечели Иван Базиргянов.
6996 избиратели в общината имат право на глас във вота за президент.
Девет са секциите в общината. Три от тях са в града, като две за разположени в сградата на училището, а една в закритото училище в квартал „Гюргево”. Една е секцията в село Овачарци-в сградата на училището. В две секции, разположени в кметствата, ще гласуват жителите на Ресилово и Сапарево.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети