Рилчани излизат днес до урните само за вота за президент

DenNews.bg
30.10.2011
размер на текста:

Убедителната победа още на първи тур на досегашния кмет на Рила Георги Кабзималски реши проблема с опашките и чакането пред секциите, тъй като днес избирателите в общината ще гласуват само за президент.
Всички села в община Рила, включително и кметство Рилски манастир се управляват от наместници, а не избират първенците си с гласуване, така че и по селските секции ще бъде спокойно.
Малко над 2600 души имат право да пуснат бюлетини на изборите днес в община Рила. Секциите на територията на общината са 8, като едната е подвижна за хора с увреждания и незрящи. Три са секциите в града. Те ще се помещават в ритуалната зала в културния дом, в сградата на детската градина и в клуба на хората с увреждания.
В село Падала ще се гласува в сградата на кметството. В село Пастра в сградата на читалището, а в с. Смочево в културния дом.
Секция ще бъде разположена в кметството на Рилския манастир.
На първи тур за Георги Кабзималски гласуваха 1042-ма души или 58,87% от избирателите.
Кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевенлиев получи подкрепа от 810 избиратели в общината на първи тур или 45,79%. Опонентът му на балотажа днес Ивайло Калфин от БСП подкрепиха 460 рилчани или 26,00%.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети