Кочериново и две села избират кмет днес

DenNews.bg
30.10.2011
размер на текста:

4269 гласоподаватели в община Кочериново днес ще гласуват за кмет на общината и две села избирайки между кандидатите останали на балотаж.
За поста на общински кмет в битката на втори тур останаха подкрепения от ГЕРБ Иван Минков и издигнатия от СДС и ДПС Костадин Катин. На първи тур за Минков гласа си дадоха 1161 избиратели, а за Катин 633.
Избирателите в селата Пороминово и Стоб отново ще гласуват и за кмет на населеното място. На балотажа в Пороминово за доверието на избирателите ще спорят досегашния кмет Венелин Петров, който получи 113 гласа на първи тур или 48,80% и досегашният общински съветник от хората на Катин Селвалдо Тущов. На изборите миналата седмица за него гласа си пуснаха 63-ма души или 24,42%.
В село Мурсалево избирателите ще гласуват само за общински кмет и президент, тъй като там досегашния кмет Робертино Киров спечели пореден мандат още на първи тур с подкрепата на 186 души или 57,23%.
Общо 15 са секциите в община Кочериново. Четири от тях са в Кочериново и 11 по селата в общината.
Три от секциите в града са разположени в ОУ „Христо Ботев”, а една в бившия културен дом в квартал „Завода”.
Единственото село в общината, което ще има две секции е село Стоб. Секциите в селата са разположени в сградите на кметствата.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети