Двама мъже са задържани при операция „Звездите”

dennews.bg
03.10.2011
размер на текста:

Двама мъже, опитали са да трафикират през българо-гръцката граница три момичета, са задържани при спецакция „Звездите”, съобщават от Пресцентъра на МВР.
Полицейска операция „Звездите”, в която са участвали служители от отдел “Трансгранична организирана престъпност” към сектор “Трафик на хора” при ГДБОП, колегите им от Благоевград и гранични полицаи, е проведена вчера. При опит да трафикират три момичета с цел сексуална експлоатация в Гърция са задържани двама мъже.
Около 19.30 часа на ГКПП-Кулата, при опит да преминат българо-гръцката граница, са заловени криминално проявеният Г.Й. /30 г./ и Г.П./34г./ от София. В колата пътували и три жени от столицата.
До момента е установено, че двамата са принуждавали 5 момичета да проституират на територията на столицата. Те системно са обикаляли различни градове на страната, за да набират нови момичета с цел сексуална експлоатация. В хода на разследването станало ясно, че момичетата давали половината от заработените пари на мъжете.
През юли месец тази година в излъчен по българската телевизия репортаж „Господин Прасе” на британския таблоид „News of the world”, задържаните са заснети при опит да продадат жени във Великобритания за сексуална експлоатация.
Образувано е досъдебно производство и прокурорска преписка в Софийската районна прокуратура.
Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, уведомен е наблюдаващ прокурор.
Продължава работата по разследването.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети