Започна голямото нощно експериментално броене в Бобошево

Даниела Методиева
24.10.2011
размер на текста:

В Бобошево започна голямото нощно експериментално броене, което за пръв път се въвежда в страната ни. След дългото чакане на 17-те членове на комисията, медии и под засилено полицейско присъствие от всички управления в областта, на секционната избирателна комисия в село Висока могила се падна честта да бъдат изсипани от урната първите бюлетини за местна власт.

Членовете на секционната комисия в селото влязоха в сградата на читалище „Лоза” заедно с колегите си от село Сопово. След като урната с бюлетините в село Висока могила с бюлетините за кметове и общински съветници бе изсипана на една от масите, членовете на експерименталната комисия начело с председателя Димитринка Христова само ги разпределиха на две купчинки- за кмет и общински съветници в очакване да пристигнат и останалите урни.

Урната на СИК в с. Висока могила бе отворена първа

Урната на СИК в с. Висока могила бе отворена първа.
Докато не пристигнат всички комисии с бюлетините от всички 11 секции от Бобошево и селата, броенето и разпределянето на бюлетините на кандидатите за кметове и листи за общински съветници поотделно няма да започне. Така въпреки, че община Бобошево е с едва 2 841 избиратели, резултатите от днешния вот там може би ще бъдат оповестени рано утре сутрин.
През целия ден във всички 11 избирателни секции в в община Бобошево имаше по двама представители на асоциация „Прозрачност без граници”, а в залата, в която заседава експерименталната комисия бе координаторът на асоциацията дупничанката Ваня Нушева.

Ваня Нушева от асоциация "Прозрачност без граници" бе наблюдател при експерименталното броене

Ваня Нушева от асоциация Прозрачност без граници бе наблюдател при експерименталното броене
Тя обясни, че изборният резултат е минал без съществено нарушения на изборния кодекс.
На община Бобошево се падна честта да бъде първа в прокарването на експерименталното броене, след като бе изтеглена чрез жребий от ЦИК

 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети