Започна голямото нощно експериментално броене в Бобошево

Даниела Методиева
23.10.2011
размер на текста:

В Бобошево започна голямото нощно експериментално броене, което за пръв път се въвежда в страната ни. След дългото чакане на 17-те членове на комисията, медии и под засилено полицейско присъствие от всички управления в областта, на секционната избирателна комисия в село Висока могила се падна честта да бъдат изсипани от урната първите бюлетини за местна власт. Членовете на секционната комисия в селото влязоха в сградата на читалище „Лоза” заедно с колегите си от село Сопово. След като урната с бюлетините в село Висока могила с бюлетините за кметове и общински съветници бе изсипана на една от масите, членовете на експерименталната комисия начело с председателя Димитринка Христова само ги разпределиха на две купчинки- за кмет и общински съветници в очакване да пристигнат и останалите урни.

Урната на СИК в с. Висока могила бе отворена първа.

Докато не пристигнат всички комисии с бюлетините от всички 11 секции от Бобошево и селата, броенето и разпределянето на бюлетините на кандидатите за кметове и листи за общински съветници поотделно няма да започне. Така въпреки, че община Бобошево е с едва 2 841 избиратели, резултатите от днешния вот там може би ще бъдат оповестени рано утре сутрин.
През целия ден във всички 11 избирателни секции в в община Бобошево имаше по двама представители на асоциация „Прозрачност без граници”, а в залата, в която заседава експерименталната комисия бе координаторът на асоциацията дупничанката Ваня Нушева.

Ваня Нушева от асоциация Прозрачност без граници бе наблюдател при експерименталното броене

Тя обясни, че изборният резултат е минал без съществено нарушения на изборния кодекс.
На община Бобошево се падна честта да бъде първа в прокарването на експерименталното броене, след като бе изтеглена чрез жребий от ЦИК
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети