Опашки се вият пред секциите в Бобов дол, очаква се дълъг изборен ден

DenNews.bg
23.10.2011
размер на текста:

В Бобов дол, Мламолово и Големо село секциите изглеждат така. И то в спокойните минути. Снимки: dennews.bg

Опашки се видят пред изборните секции в Бобов дол и селата в общината. Това предполага, че в миньорската община изборния ден ще бъде дълъг, а в партийните щабове очакват резултатите да станат ясни чак към полунощ.
Опашките се дължат както на бавната работа на секционните комисии, заради двойния вот днес, така и заради високата избирателна активност.
33,44% от гласоподавателите са подали гласа си до 13 часа в изборите за президент, а 33,39% за местна власт.
Голямо скупчване на хора има пред секциите в Бобов дол, Мламолово и Големо село. Там опашките се вият пред вратите, за да не се създава хаос в работата на комисиите, а хората се допускат по един и двама.

Хората биват допускани по един и двама в помещенията за гласуване.


В по-малките села към 15 часа гласа си са подали над 70% от избирателите.
Три жалби са подадени официално до Общинската избирателна комисия само от един от щабовете. Едната жалба е за наличието на плакати в близост до секция, втората е за лице, което е гласувало, въпреки че не е имал право на глас в село Горна Козница. Според жалбата лицето е бил застъпник на една от партиите сериозни играчи на настоящите избори.
Третата жалба е била подадена за това, че при стартирането на изборния ден в една от секциите в центъра на Бобов дол комисията е давала само по две бюлетини-за кмет и президент, но не и за общински съветници. След подадената жалба комисията е коригирала работата си.
По информация от друг от щабовете застъпници на партията са хващали секционни комисии да се опитват да си затварят очите за неправомерно гласуване. Само благодарение на присъствието им комисията е анулирала бюлетини на хора, които са ги изнасяли разгънати от тъмната стаичка. „Ако не бяхме там комисията щеше да зачете тези гласове, въпреки че така се нарушава тайната на вота”, коментираха от щаба.
В последните минути в ОИК-Бобов дол беше разгледана, но оставена без уважение, жалба на партия силна в региона срещу решение на Секционна избирателна комисия да бъде анулирана бюлетината на гласоподавател, след като той я изпуснал и се видял отбелязания вот.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети