44 761 дупничани гласуват за президент, 43 944 за местна власт

dennews.bg
23.10.2011
размер на текста:

44 761 са жителите на община Дупница, които днес имат право да гласуват за президент, а 43 944- за местна власт.

Разликата идва оттам, че всички, които са били с настоящ адрес в Дупница, но живеят в чужбина, са попаднали в забранителните списъци за местна власт.
Инвалидите в Дупница ще могат да упражнят правото на глас в две от секциите в Спортната зала с номера 11 и 12. Осигурен е и безплатен транспорт до избирателните секции, който може да бъде заявен в деня на изборите на на телефон:0886 445 255. За отговорник по транспорта със заповед е определено да бъде Димитринка Димитрова – технически сътрудник в Общинска администрация.
Трима прокурори ще бъдат дежурни в сградата на съда в Дупница днес от 7 ч. сутринта до 19 ч., когато официално е краят на изборния ден. На разположение на гражданите са административният ръководител на държавното обвинение Величка Шопова и двамата й колеги Михаил Крушовски и Марияна Кожухарова.
Тримата прокурори ще обслужват освен община Дупница и съседните- Бобов дол, Сапарева баня, Рила, Кочериново и Бобошево.
Сградата на съда в Дупница ще бъде достъпна за граждани през целия ден, като те ще могат и лично да подават сигналите за нарушения. Ако се налага, проверки ще бъдат извършвани и на място, а при претърсване и изземване ще бъде викан и дежурен съдия за подписване на протоколите.
Eто и телефоните, на които граждани могат да подават сигнали при нарушения на изборния кодекс:
Величка Шопова- 5-09-64
Михаил Крушовски- 5-09-65
Марияна Кожухарова- 5-04-07
В случай, че има нередности с личните карти заради изтекъл срок, повреждане или изгубване, Обласнтните дирекции на МВР ще бъдат на разположение на гражданите. Повече подробности прочетете ТУК
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети