82 селища все още са без ток

dennews.bg
21.10.2011
размер на текста:

Четири дни след обилните снеговалежи все още има селища без ток в областите Бургас, Сливен и Габрово, съобщиха от Гражданска защита, информира news.bg.
Все още не е отменено бедственото положение в бургаската общинаРуен и ямболската Болярово.
Вече шесто денонощие без ток са ямболските села Воден, Сарково и Горска поляна, а в село Крайново захранването става с агрегат, съобщава БНР. От електроразпределителното дружество са обещали, че днес захранването ще бъде възстановено.
Съществува опасност изборният процес в неделя да бъде нарушен, тъй като липсват и телефонни връзки. До момента никой не се е отзовал на многобройните сигнали, заяви изпълняващият длъжността кмет на Болярово Желю Желев. Фермери заявиха, че ще съдят EVN за нанесени щети.
Пети ден продължава бедственото положение в бургаската община Руен. 15 селища все още са без ток. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите край селата Люляково и Трънак.
Въпреки това обстановката в страната постепенно се нормализира. Все още без електрозахрнване са 82 населени места, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Откъснати селища и бедстващи хора няма.
В пет габровски училища дървената ваканция продължава и днес. Все още е затворен проходът Троян - Кърнаре.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети