Членовете на ОИК в Дупница без мобилни телефони, жалят се от кмета

Атанас Янев обвини държавата, че не е превела парите навреме

Даниела Методиева
14.10.2011
размер на текста:

Кметът на Дупница Атанас Янев остави без мобилни телефони членовете на Общинската избирателна комисия, оплака се председателят Десислава Стойнева. Тя обясни, че сим карти на един от мобилните оператори има, но тъй като общината нямала 1 200 лв. да ги плати, те все още не са активирани. От началото на своята работа членовете на ОИК в Дупница са принудени да говорят на личните си мобилни телефони и да товарят своите сметки, обясни Десислава Стойнева. На многократно отправяните питания и молби от нейна страна, кметът Атанас Янев отговарял, че може да ги плати и да им ги раздаде.
На въпрос каква е причината да все още да не са изплатени парите за сим-картите, кметът на Дупница заяви, че причината е в държавата, която не ги е превела. Само днес по сметките на общината постъпили парите за възнаграждения на членовете на ОИК, а от началото на кампанията държавата не е превела нито лев за най-належащите неща като консумативи например, с които ОИК да извършва рутинната си работа.
„Всичко разходи за работата на ОИК досега сме платили от бюджета на общината. Когато държавата си изпълни ангажимента да преведе и парите за сим-картите, ние веднага ще платим и на мобилния оператор за активирането им. Що се отнася до твърденията на председателя на ОИК Десислава Стойнева, че е идвала при мен многократно, за да ме пита и да иска активирането на сим картите, това не е вярно”, обясни днес Атанас Янев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети