ЦИК остави без уважение 2 жалби на БСП-Дупница, билбордовете ще се преработват

Вече е факт и първият сигнал в Административния съд в Кюстендил срещу забраната на кмета Атанас Янев да се лепят плакати по коли на частни фирми

Даниела Методиева
13.10.2011
размер на текста:

Централната избирателна комисия остави без уважение 2 жалби на предизборния щаб на БСП-Дупница. Едната от тях бе срещу решение на Общинската избирателна комисия за сваляне и преработване на билбордовете на кандидт-кмета им заради неспазено законово изискване надписа „Купуването и продаването на гласове е престъпление” да заема 10% от заеманата площ. Предписанието е днес да бъде извършена поправката, в противен случай с тази задача трябва да се заеме кметът Атанас Янев, който да разпореди на управителя на общинското дружество Реклама-Дупница Славчо Евтимов да направи това. Писмо е изпратено и до шефа на РУП-Дупница за съдействие в случай, че служители от дружеството бъдат възпрепятствани, обясни председателят на ОИК Десислава Стойнева.
До предписанието на Общинската избирателна комисия за премахване и преработване на билбордовете на БСП се стигна, след като от щаба на ГЕРБ пуснаха жалба за неспазеното изискване. В отговор от щаба на БСП пуснаха жалба срещу ГЕРБ, в която твърдят, че и билбордовете на техния кандидат също не отговарят на законовото изискване надписът да заема 10% от площта. И тази жалба е оставена без уважение от Централната избирателна комисия.
Вече е налице и първият сигнал до Административния съд в Кюстендил срещу забраната в заповед на кмета Атанас Янев, според която се забранява лепенето на агитационни материали върху превозни средства от обществения и частния транспорт. Жалбата е от коалиция АБВ, чийто кандидат бе разлепил свои плакати върху таксита, които са собственост на две от неговите фирми.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети