Куп чужденци напират да водят България

dennews.bg
13.10.2011
размер на текста:

Националният отбор по футбол на България се намира в огромна дупка, но не липсват кандидати да водят тима. Интересното е, че един куп специалисти от чужбина напират за поста селекционер на „трикольорите”. Представители на Сърбия, Италия, Хърватска, Русия, Германия и Словения са се свързали с ръководните фактори в БФС с желание да лансират кандидатурите си, съобщава „Труд”. Бройката мераклии за селекционерския пост надхвърля 10.
За сега обаче от футболната ни централа отказват да разкрият каквито и да било подробности около бъдещия наставник. Ясно е само, че известни имена като англичанинът Тери Венейбълс, германците Клаус Топмьолер и Вини Шефер, сърбите Радомир Антич и Бора Милутинович, които преди година бяха спрягани за поста, сега са далеч от тази възможност. Причината е проста - в момента от БФС не могат да си позволят милионни договори, каквито биха пожелали въпросните спецове.
В Изпълкома обаче нямат много време за размисъл и най-късно до Нова година трябва да вземат решение кой ще е новият селекционер.
Временният наставник Михаил Мадански сам се отказа да остане, като даде индикации, че иска да се върне начело на младежкия отбор. Името на Любослав Пенев пък е най-спряганото за треньор на първия тим.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети