С патриотични серенади кмет буди длъжници на хазната

DenNews.bg
04.01.2011
размер на текста:

Снимка: corbis

Кметът на Сопот Веселин Личев измисли находчив начин да подсети длъжниците на общинската хазна да изчистят сметките си.
От няколко дни пред домовете на най-големите длъжници спира Мъжката вокална група с изпълнение на патриотични песни, съобщава БТА. Идеята влязла в употреба след като станало ясно, не се плащат туристическите такси.
В града има около 1000 места за нощуване, повечето от които разпределени в малки семейни хотели, а книгите за гости не са попълнени и всички хотелиери представяли туристите си като роднини, обясни кметът. Личев уточни, че таксите са между 15 и 18 лева на година, което по думите му е изключително ниска тарифа.
Вокалната група минава от къща в къща, от фирма на фирма на длъжници и от улицата изпълнява по няколко патриотични песни. Само през първите 2-3 дни по този начин са събрани близо 20 000 лева. Длъжници, при които все още не са стигнали музикантите, предприемали бързи мерки и веднага внасяли данъците си, коментира Веселин Личев. Според него сопотненци са много чувствителни и след като са разбрали кои са обектите на серенадите, хуквали да плащат, за да не се излагат.
Групата, която изпълнява серенадите, пее напълно безплатно, като репетира веднъж в месеца в Дома на културата в Сопот, уточнява dnevnik.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети