Започва хайка за глутницата кучета на гробищата в Дупница

Кметът Атанас Янев обяви, че ще бъдат прибрани в изолатора, започват процедури по кастриране и обезпаразитяване

dennews.bg
31.01.2011
размер на текста:

Кучетата обикалят гробовете заради храната, която близките оставят на своите покойници на помените. Снимка: dennews.bg

Хайка за глутницата кучета на гробищата в Дупница започва от днес. Това обяви пред журналисти кметът Атанас Янев по повод трагедията от петък, когато между гробовете бяха открити два долни крайника от наръфано тяло на клошар. Все още криминалисти продължават да издирват останалите части от трупа, а в патологията в кюстендилската болница се подготвя и ДНК-експертизата.
Служители от изолатора в Дупница, който се намира на метри от градското гробище, ще започнат да ловят бездомните кучета. След това ще бъдат приложени всички процедури по обезпаразитяване, кастриране и маркиране. Ако не се намерят хора, които да дойдат и да ги приберат в домовете си, кучетата отново ще бъдат пуснати на свобода.
Глутницата на гробищния парк наброява около 30-ина кучета, които с всеки изминал ден нарастват, като някои от тях са с доста внушителни размери Там те си делят заедно с още няколко клошари храната, която близките остават на помените на своите покойници.
Причината в гробищния парк в Дупница да има толкова много бездомни кучета според жители от квартала е, че много граждани идват тук и изхвърлят новородени.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети