Катастрофиралият при село Дяково микробус с роми от Кнежа все още е собственост на дупничанин

Пострадалата от другия автомобил 22-годишна студентка в ЮЗУ Христина Неделчева, е от Русе

Даниела Методиева
30.01.2011
размер на текста:

Реното вече става само за скрап. Снимки: dennews.bg

Катастрофиралият при село Дяково микробус с роми от Кнежа, чийто шофьор загина на място снощи, все още е собственост на дупничанин. Това обясниха роднините на жертвата от втората по големина ромска фамилия в Кнежа Шикеровите. Те чакаха днес пред полицейското управление в Дупница, за да вземат смъртния акт и да транспортират тялото на 32-годишния Ивайло Николов.

Цялата предна част на маздата е смачкана до неузнаваемост.


Проверка на dennews.bg в пункта на КАТ в Дупница установи, че действително регистрацията на ударения бус „Рено Еспейс” е с кюстендилска регистрация. Колата е смачкана до неузнаваемост и най-много откъм страната на шофьора. Близките на Ивайло Николов, които от сутринта чакаха пред полицията в Дупница обясниха, че Ивайло е купил буса от негов приятел от Кнежа, но на практика собствеността все още се водела на дупничанина. Ивайло пътувал с микробуса за Гърция, където живеел със семейството си в град Солун, с пълномощно за буса.

Близки на Ивайло чакаха и пред полицията в Дупница. 


Пострадалата шофьорка от другия автомобил от катастрофата Мазда, студентката от Югозападния университет в Благоевград Христина Неделчева е настанена в една от клиниките в столицата. Автомобилът й, който е със софийска регистрация, също се намира в двора на КАТ в Дупница. Цялата предна част и вратата откъм шофьорката са смачкани.
Близките на Ивайло, които чакаха в две коли пред полицията в Дупница обясниха, че са сезонни работници. Голяма част от фамилията Шикерови се изнесла в Солун, където отделните семейства изкарвали прехраната си с каквато работа намерят.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети