Гръцки бизнесмени катастрофираха край Дупница, разпит при съдия бави транспортирането им в родината

Петричанка оцеля след втори инцидент със семейния автомобил на Е-79 край Бобошево и се отърва само с комоцио

Даниела Методиева
03.01.2011
размер на текста:

Ивайло Трайков( вдясно) бе възмутен от бавенето на пострадалите гърци заради разпита при дежурен съдия в Дупница. До него е Томас Ферфидис. Снимки: dennews.bg

Двама гръцки бизнесмени от Солун пострадаха при катастрофа на главен път Е-79 край Дупница заради заледен участък от пътя и карането с несъобразена скорост от страна на шофьора им и техен приятел Коста И сЛогакис. Президентът на спортен клуб „Ираклис” Томас Феридис и строителният предприемач инженер Апостолас Котудас са с пукнати ребра. При подхлъзването на джипа, който вече става само за вторични суровини, е ударен движещ се насреща лек автомобил Дачия „Логан”, зад чийто волан е бил Иван Миладинов, който не е пострадал. След като джипът на гърците се завъртял на леда, се преобърнал и пропаднал в една от крайпътните канавки.
Докато шофьорът на джипа бе на разпит в полицията, двамата гръцки бизнесмени бяха прегледани в спешния център в Дупница. Те не пожелаха да останат на лечение в хирургично отделение на общинската болница, а да бъдат транспортирани до границата, откъдето да ги поемат гръцките парамедици. За линейката на болницата, която е нагажирана с тяхното пътуване, гръцките бизнесмени платиха 200 лева по сметката на здравното заведение. На място пристигна и техният бизнес-партньор Ивайло Трайков, който дойде от столицата, за да им помогне и да бъде техен преводач. Пред dennews.bg той обясни, че чакал двамата бизнесмени за важни преговори в София, когато разбрал от тяхно телефонно обаждане, че са катастрофирали край Дупница.
„Веднага тръгнах с моята кола, за да им помогна с каквото мога. Оказва се, че има много важен проблем. Те не могат да тръгнат за Гърция, защото разпитът им пред дежурен съдия бил насрочен за 15:30 часа в съдебната палата в Дупница. Сега линейка ни чака, за да приключат всички процедури. Не разбираме защо ни бавят, прли положение, че няма пострадал или смъртен случай в другия автомобил, който е бил ударен от  джипа на моите бизнес-партньори. И те и шофьора им си признават, че вината е в тях. Претенции няма и собственикът на другия автомобил. Гърците са много доволни от отношението на целия персонал в спешно отделение в Дупница и общинската болница. Дори са готови и да направят дарение за бързите им реакции и професионализма. Нямаме претенции и към полицаите, които перфектно си свършиха работата. Не разбираме само защо трябва да бъде толкова тромава съдебната ни система и защо не се реагира по-бързо и адекватно в такива случаи, когато има пострадали при катастрофи. За нас не е оправдание факта, че имало и други важни дела в съда, каза пред dennews.bg Ивайло Трайков.

Катя Георгиева този път се отърва само с комоцио. 


Друга катастрофа, отново заради заледен и неопесъчен участък от пътя стана преди това на главен път Е-79 край Бобошево. 56-годишната петричанка Катя Георгиева е с комоцио и е настанена в хирургично отделение на общинската болница в Дупница. Тя и съпругът й пътували с бус фиат „Дукато” в посока София, когато движещ се насреща лек автомобил фолксваген „Пасат” поднесъл и тръгнал срещу тях. За да избегне удара съпругът на Катя завъртял колата, но заледения участък от пътя му изиграл лоша шега и лекият автомобил отново се завътрял и ударил със задната си част буса откъм страната на Катя. От удара бусът се превъртял и пропаданл в крайпътната канавка.
Това не е първият инцидент за 56-годишната петричанка, обясни нейна близка. Преди 20 години по време на екскурзия в Гърция Катя катастрофирала със съпруга си и била със счупен в основата череп и фрактури по цялото тяло.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети