Лидерът на ГЕРБ в Сапарева баня подаде оставка

Росен Тимчев се оттегля заради проверка на прокуратурата твърди, че кметът Сашо Иванов му скроил шапката със скандала около банковата сметка с църковни пари

Даниела Методиева
03.01.2011
размер на текста:

Лидерът на ГЕРБ в Сапарева баня Росен Тимчев подаде оставка. Оттеглянето си от политическата сцена в курортната община той обясни с течащата в момента проверка от Районна прокуратура в Дупница по сигнал срещу него за присвояване 5 000 лева, отпуснати от Дирекцията по изповеданията за ремонт на храма „Свети Архангел Михал”.
„Много съм огорчен, оттеглям се от местната политика и напускам Сапарева баня. Ще работя за ГЕРБ на друго ниво”, категоричен бе днес Росен Тимчев.
На пресконференция той обясни, че е депозирал своята оставка, за да не бъде обвинен, че се опитва да възпрепятства по някакъв начин течащата срещу него проверка. До приключването й временно председателския пост ще бъде зает от секретаря на ГЕРБ в Сапарева баня Володя Лазов.
Росен Тимчев обясни, че не се притеснява от подадения срещу него компромат и в благоприятния изход от проверката на магистратите.
„В основата на този скалъпен срещу мен сигнал стоят кметът на Сапарева баня Сашо Иванов, председателят на Общинския съвет Венчо Златанчев и главната счетоводителка на общината Калинка Андреева. Никак не е просто да се направи връзката, защото въпросната Калинка Андреева е снаха на отец Вергил, и е в роднински отношения с Венчо Златанчев”, каза пред журналисти Росен Тимчев.
Според не е случаен факт, че парите, които са били отпуснати от Дирекция по вероизповеданията за ремонт на храма, са преведени на 8-и май тази година по една от банковите му сметки. Тя не била лична, а само за превеждане на пари от консултантската му дейност и която той не ползвал толкова често.
„Когато разбрах, че парите са били преведени на мое име, веднага извърших транзакцията и те бяха преведени на сметката на храма. Не знам кой се е добрал до данните ми за тази банкова сметка, защото в молбата, която съм писал за отпускане на пари за ремонт на храма, не съм посочвал никакви цифри. Отец Вергил и хората около него манипулират хората, като твърдят, че парите съм възстановил, едва, когато станало ясно, че те са на мое име. Това стана много по-рано. Просто този факт беше използван срещу мен, за да бъда атакуван и компроментиран”, коментира още днес Росен Тимчев.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети