Прокуратурата поиска отстраняване на кмета на Кочериново от длъжност

Костадин Катин обвиняем за престъпление по служба, наложена му е парична гаранция от 5 000 лв. и забрана да напуска страната

Десислава Панайотова
28.01.2011
размер на текста:

Отстраняване от длъжност на кмета на Кочериново Костадин Катин поиска Окръжна прокуратура пред съда в Кюстендил днес. Вчера Катин е бил привлечен като обвиняем за престъпление по служба. Наложена му е парична гаранция от 5 000 лв. и забрана да напуска пределите на страната.
Както dennews.bg писа първи на 25 януари срещу Катин е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 283 а, ал. 1, във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, за това, че в качеството си на кмет на община Кочериново в условията на продължавано престъпление за периода 2003 – 2004 г. е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения. Те са свързани с продажбата на общинска собственост – двуетажна сграда - частна общинска собственост и недвижим имот – земеделска земя, с цел да набави за други лица облага и от това са настъпили немаловажни вредни последици, както и за престъпление по чл. 282, ал. 2 от НК във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК. Прокуратурата иска отстраняването на Катин от кметския стол е и за това, че в условията на продължавано престъпление в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е превишил властта си и правата си – издал е заповеди на едноличен търговец, с които ие разрешил отрязването и извозването на тополи от имот, представляващ гора - общинска собственост, с цел да набави за другиго облага и от това са настъпили вредни последици.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети