Областният и общински лидер Пламен Данаилов е кандидатът за кмет на Дупница от СДС

Целта на сините е да спечелят изборите на балотаж, за целта ще търсят широка подкрепа от всички десни сили

Даниела Методиева
28.01.2011
размер на текста:

Областният лидер на СДС за Кюстендил и председател на общинската структура на сините в Дупница Пламен Данаилов е номиниран за кандидат-кмет за предстоящите местни избори наесен.
Тази новина съобщи на пресконференция днес самият Даналов, колкото и нескромно да звучало това, извини се пред журналисти той.
Решението СДС да номинира свой човек за предстоящите местни избори е било взето на събрание снощи. На него от 66-имата членове на партията в Дупница, решението са взели и гласували 52-ма.
Целта на сините е на печелене на изборите на всяка цена, като най-лошата им прогноза е това да стане на балотаж, категоричен е Данаилов.
За целта СДС ще търси широката подкрепа на всички десни сили в общината. Това е желанието на кандидата за кмет Пламен Данаилов, който е изразил категоричното си становище в тази връзка след номинирането му снощи.
Сините в Дупница няма да канят единствено Атака, защото както се изрази Данаилов, тяхната позиция и на национално ниво не е ясно в кое политическо пространство са ориентирани. Данаилов припомни и предишните местни избори, когато атакистите бяха поканени за коалиция със СДС, но след това се отказаха.
Срещите с останалите десни партии започват от началото на следващата седмица. По време на преговорите Пламен Данаилов ще предложи и включването им в подписката за незабавното отстраняване на всички агенти нан ДС от държавните и общински постове.
Позицията на СДС в Дупница винаги е била за искане на оставката на Явор Тодоров. Нашият представител в ОбС д-р Васил Бачев първоначално се подписа под предложението на колегите си от Атака, но след това се оттегли. Снощи той сложи своя подпис под нашата подписка, защото позицията на СДС е принципна. Тя не е за отстраняването на един за сметка на оставането на агенти от други партии. Затова ние смятаме, че всяка партия трябва да почне да се чисти сама отвътре. Аз лично бях убеден от секретаря на СДС, че няма агенти.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети