С мъмрене общината отвиква търговците от мързел в Дупница

Има опасност за пешеходците, заради заледените рампи за хора с увреждания, сигнализират граждани

Десислава Панайотова-Янкова
27.01.2011
размер на текста:

Търговците са почистили от сняг, но там където хората се качват и слизат от автобусите на тази централна спирка е заледено. Снимка: dennews.bg

Възпитателните, а не наказателните подходи на община Дупница към търговците и собствениците на обекти, които са длъжни да почистват прилежащите терени от сняг, висулки и лед, дават резултат. Това е установено с проверки от страна на кметската администрация в дните на снеговалежи.
26-те собственици, които бяха предупредени с протоколи и забележка за налагане на санкция при следващо нарушение в първите дни след Нова година са били изрядни при повторните проверки. От контролното звено към общината вчера са предупредени още шест управители на обекти и е установено, че те побързали да изчистят терените, за да избегнат санкции.
Всеки собственик на обект е длъжен да почиства прилежащите терени, ако това не стане подлежи на сакнкция по Наредбата за обществения ред. Глобите варират от 250 до 500 лв. и за всеки конкретен случай се опредеделят от юристите на община Дупница.
Към dennews.bg постъпиха няколко сигнала от граждани за заледени тротоари. Големите опасения на дупничасни са специално за хлъзгавите рампи за хора с увреждания в пешеходната зона, тъй като при наличето на лед представляват опасност за пешеходците.
„Вчера детето ми щеше да падне под автомобил, защото докато чакахме да пресечем улицата от зъболечението към автогарата то се подхлъзна на стръмната рампа и полетя към колата”, оплака се по телефона дупничанка.
Централната градска част се почиства предимно от работниците към временната заетост, а спирките и тротоарите от служителите на почистващата фирма „А.С.А. Шеле”.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети