Атакистите не искали оставката на Явор Тодоров, а разобличаване на демократите в Общинския съвет

Агент Тони доносничил за спортисти и близки, част от разработките били „Стрелците”, „Пътниците” и „Фанатиците”

26.01.2011
размер на текста:

Явор Тодоров отказва да коментира каквито и да е изказвания на двамата атакисти. Снимка: dennews.bg

Общинските съветници от Атака в Дупница Милен Попов и Методи Стойнев не искали оставката на председателя на Общинския съвет Явор Тодоров заради агентурното му минало, а да разобличат и покажат лицето истинските демократи в местния парламент.
Така те обясниха инициативата си да бъде събрана подписка, с която да бъде внесено искане в местния парламент с предложение ОбС-шефа Явор Тодоров да подаде своята оставка заради агентурното му минало.
„Ние не сме очаквали тази наша инициатива да бъде подкрепена от БСП или общинските съветници от ОДС. Но черната роля тук за липсата на достатъчно подписи изиграха д-р Лорета Николова и д-р Панчо Панайотов, които са и бивши народни представители. Техният колега д-р Васил Бачев първо се подписа, а след това отрече. За д-р Панчо Панайотов сме учудени, защото той се счита за символ на демокрацията в този град. Но и той и неговите колеги не си направиха труда да внесат искане до Комисията по досиетата и да прочетат досието на Явор Тодоров- агент Тони. Така те щяха да разберат, че е доносник, а не агент, както твърди. Ако беше агент, ние в никакъв случай нямаше да инициираме тази подписка”, категорични бяха на пресконференция днес Методи Стойнев и Милен Попов.
Двамата общински съветници обясниха, че от информацията, до която те са се добрали от досието на Явор Тодоров, са разбрали, че той е доносничил в разработки срещу спортисти и близки хора под кодовите наименования „Стрелците”, „Фанатиците” и „Пътниците”. Една от задачите му била да следи спортистите от местните клубове, излизащи извън страната на състезания, какви неща си купуват.
Методи Стойнев и Милен Попов обясниха пред журналисти днес, че Явор Тодоров е доносничил и за хора, близки до неговото обкръжение и това била причината някои от тях да се оттеглят, защото разбрали, че са следени от него.
Методи Стойнев не скри, че Тодоров е бил снет от отчет в ДС като неблагонадежден, тъй като в един период от своята кариера вече не е предоставял исканата от него информация.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети